Κυβερνητικό αλαλούμ και με την “Πανεπιστημιακή Αστυνομία”: Το… πρωί την καταργούν, το βράδυ την ιδρύουν!

Το απόλυτο κυβερνητικό χάος επικρατεί εδώ και δυο μέρες στο θέμα της “Πανεπιστημιακής Αστυνομίας” για την οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι καταργείται, αλλά σήμερα τον άδειασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Όπως άλλωστε χθες είχε γίνει το ίδιο με την “Έφιππη Αστυνομία”, την οποία ίδρυσε ο κ. Μηταράκης και την κατάργησε μερικές ώρες αργότερα ο κ. Μητσοτάκης!

Δείτε:

Φιάσκο κόστους 30 εκατ. €: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Κυβέρνηση παιδική χαρά: Ο Μηταράκης υπέγραψε απόφαση για “Έφιππη Αστυνομία”, αλλά την κατήργησε ο Μητσοτάκης!

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της άδειασε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα περί κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε ερώτηση που δέχθηκε στο press room.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται όπως είχε αναφέρει χθες Τετάρτη (12/7) στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν ισχύει αυτό που είχε ο Νότης Μηταράκης ότι οι 1.060 αστυνομικοί που προσλήφθηκαν για την πανεπιστημιακή αστυνομία  θα ενταχθούν στους ειδικούς φρουρούς και ότι δεν θα υπάρχει ξεχωριστό σώμα.

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη ήταν ήξεις αφήξεις: «Ήμουν σαφής δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίαςΕπανεξετάζουμε συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομίας. Και μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό να είναι σε συνεργασία συνολικά με το σύνολο της αστυνομίας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το κυβερνητικό αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολιάζει ο Στέργιος Καλπάκης, ύστερα και από τα απανωτά «αδειάσματα» στον Μηταράκη από τα επίσημα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού μέσω διαρροών.

Στην αρχή, ο Μηταράκης «είπε ότι καταργείται». Σήμερα, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον άδειασε και είπε ότι δεν καταργείται. Ενώ χθες τον είχε αδειάσει και για την έφιππη αστυνομία», αναφέρει στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλπάκης για να συνεχίσει: «Ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμοί, έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας».

Αναλυτικά η δήλωση

Το απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Χθες, ο κ. Μηταράκης είπε ότι καταργείται. Προσχωρώντας έτσι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον άδειασε και είπε ότι δεν καταργείται. Ενώ χθες τον είχε αδειάσει και για την έφιππη αστυνομία.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμοί, έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί